top of page

7.hrvatski triennale akvarela u Slavonskom Brodu

U Likovnom salonu Vladimir Becić u Slavonskom Brodu 15.9.2016. otvorena je izložba radova izabranih na natječaju za 7. Hrvatski triennale akvarela, a među njima i rad crikveničke umjetnice Dubravke Kanjski.Manifestacija se održava već gotovo dvadeset godina; započela je 1998. godine i svake tri godine triennale organiziraju Gradski muzej Karlovac i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda. Triennale predstavlja presjek hrvatske akvarelistike, dakle ono najbolje što je nastalo u području akvarelistike u posljednje tri godine. „ – piše na portalu Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda i Art akademije.

Stručni odbor djelovao je u sastavu: Josip Zanki, predsjednik HDLU-a Zagreb, Iva Koerbler, i Feđa Gavrilović, povjesničari umjetnosti. Na 7. hrvatski triennale akvarela ove godine prijavilo se 127 autora, a stručni odbor odabrao je njih 77. Nagradu je osvojila Ivona Jurić, a Matko Trebotić dobio je posebnu pohvalu stručnog žirija.

Na otvaranju su govorili ravnatelj Galerije umjetnina i organizator izložbe, Branimir Pešut, tajnica 7. HTA Romana Tekić te Iva Körbler, članica Odbora za izbor djela i nagrade triennala. Samu izložbu otvorio je dogradonačelik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić.


Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page