top of page

Likovna kolonija "II. Crikvenički koloriti"


Ove se godine 25. i 26. lipnja , drugi puta zaredom održala Likovna kolonija „Crikvenički koloriti“ u kojoj je sudjelovala i slikarica Dubravka Kanjski.

Organizator kolonije bila je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji „Eko-Murvica“ d.o.o., Muzej Grada Crikvenice, „Crv“ d.o.o., Trattoria „Bodulka“ , Konoba „Trabakul“ i Grad Crikvenica.

Iz najave Turističke zajednice Grada Crikvenice:

„Mirisi kasnoga proljeća ovoga će se vikenda skladno stopiti s umjetnošću, jer će se 25. i 26. lipnja 2016. u centru Crikvenice održavati druga po redu Likovna kolonija „Crikvenički koloriti“. Dok budu kušali ukusne svježe domaće trešnje i slastice od trešanja u sklopu istoimene fešte, posjetitelji će moći uživati promatrajući umjetnička djela u nastajanju i zabaviti se uz glazbeni program. Voditelj ove zanimljive radionice na otvorenom je Miroslav Cimer, a sudjelovat će dvadesetak umjetnika iz Hrvatske, i to iz Zagreba, Siska, Splita, Dugoga Rata, Rijeke i crikveničko-vinodolskoga kraja.

Tema je vezana uz tradiciju Ribarskoga tjedna u Crikvenici, manifestaciju koja u 2016. obilježava punih pola stoljeća pa će prevladavati primorski motivi. Umjetnici će tehniku slikanja odabrati prema vlastitoj želji, a inspirirat će ih, među ostalim, i sama lokacija – ugodan ambijent uz more u samome centru Crikvenice.

Posjetitelji će moći pratiti kako nastaju kreativni, originalni i zanimljivi likovni radovi te upoznati tradiciju crikveničke rivijere predstavljenu na jedan poseban način. Oba će dana, u subotu i nedjelju, veseli likovnjaci s radom započeti u 10, a završiti oko 16 h.“


Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page