top of page

Dubravka Kanjski na 7. hrvatskom triennalu akvarela


U srijedu 25.svibnja 2016. u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu, otvorena je izložba 7. Hrvatsko triennale akvarela, na kojoj sudjeluje i crikvenička umjetnica Dubravka Kanjski s radom pod nazivom „Terra mistica“.

Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza 2016. godine, a po završetku se seli u Slavonski Brod gdje se otvorenje očekuje 15. rujna ove godine.


„Gradski muzej Karlovac i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda već skoro dva desetljeća organiziraju likovnu manifestaciju „Hrvatski triennale akvarela“. Hrvatski triennale akvarela žirirana je izložba najboljih hrvatskih likovnih umjetnika koji rade u likovnoj tehnici akvarela.

Kao i prijašnjih godina organizacijski odbor uputio je javni poziv umjetnicima za sudjelovanje u izložbi. Pozivu su se odazvali članovi sljedećih likovnih udruga: članovi HDLU-a Zagreb, HDLU-a Varaždin, HDLU-a Osijek, HDLU-a Vinkovci, HDLU-a Rijeka, HDLU-a Pula, HDLU-a Split, HDLU-a Dubrovnik, ULUPUH-a te mnogi drugi umjetnici iz cijele Hrvatske.

Organizacijski odbor 7.HTA predložio je članove za odbor i izbor nagrađenog djela. Članovi odbora bili su: Josip Zanki, predsjednik HDLU-a Zagreb, Iva Koerbler, povjesničarka umjetnosti i Feđa Gavrilović, povjesničar umjetnosti. Od prijavljenih 127 autora, odbor je odabrao za izlaganje njih 77. Velika nagrada 7.HTA dodijeljena je Ivoni Jurić , a Matko trebotić dobio je posebnu pohvalu.

Radove je fotografirao umjetnički fotograf Goran Vranć. Predgovor izložbi napisala je Iva Koerbler a katalog, kataloške podatke i organizaciju izložbe uredila je i vodila voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“, akademska slikarica, Aleksandra Goreta.“


(sa službenog portala Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda)




Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page