top of page

Dubravka Kanjski izlaže u Japanu

Na međunarodnoj izložbi drvoreza “The 7th KIWA Exhibition 2016.” u japanskom gradu Kyotu sudjelovala je hrvatska grafičarka Dubravka Kanjski.


Izložba koja nosi naslov “Face to Face with World Woodprints” otvorena je 22.ožujka 2016.godine u gradskom muzeju u Kyotu (Kyoto Municipal Museum).


Organizator je Kyoto International Woodprint Association (KIWA), prva udruga u Aziji koja se bavi suvremenim drvorezom. Udruga je osnovana 1997.godine s nekoliko zadataka. Jedan od njih je organiziranje prvog međunarodnog natječaja suvremenog drvoreza u Japanu kao kolijevci te, i danas vrlo popularne, likovne tehnike. Drugi bitan zadatak je organiziranje međunarodnih izložbi suvremenog drvoreza u Japanu, a preko turneja i šire. Treći joj je cilj prikupiti drvoreze autora diljem svijeta u jedinstvenu zbirku i sačuvati ih u svom muzeju. KIWA natječaj suvremenog drvoreza internacionalnog je karaktera i održava se u Kyotu već sedmu godinu zaredom.


Dubravka Kanjski u svom umjetničkom radu često poseže za grafičkim tehnikama, stoga nije čudno da se okušala i u drvorezu. Na natječaj je prijavila rad pod nazivom „Between tradition and modernity“ (90x65 cm). Na njemu se „ poigrala“ dobro poznatim motivom - vlastitim autoportretom.

Nastupila je kao jedina predstavnica iz Hrvatske.



Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page