top of page

Izložba na Indiana University of Pennsylvania, SAD


Izložba pod nazivom „Global Images of U.S. Women“, otvorena je za javnost 22.siječnja 2016.godine u 17 sati na Indiana University of Pennsylvania (Indiana, USA) svečanom ceremonijon rezanja crvene vrpce.


Dubravka Kanjski, kao jedina predstavnica iz Hrvatske, predstavila se grafikom izrađenom kombiniranom tehnikom (linorez, print), kojom asocira na statistički podatak da su žene u Americi u odnosu na muškarce za isti posao potplaćene u odnosu 1 dolar : 80 centi.


„Global Images of U.S. Woman“ kolekcija je minijatura oko dvjestotinjak umjetnica iz cijelog svijeta. Nastala je kao rezultat međunarodnog natječaja na koji su se mogle javiti iskljucivo žene te kroz vlastiti umjetnički doživljaj prikazati svoje viđenje položaja žena u S.A.D.-u.

Izložba u Indiani organizirana je u suradnji sa Slippery Rock University gdje je izložba prvotno pokazana i čiji je Odsjek za umjetnost osmislio cijeli projekt.


U utorak, 25.siječnja 2016. povodom početka proljetnog semestra održan je svečani govor u kojem su sudjelovali Barbara Westman (professor of art) i Cindy Lacom (director of Women's Studies), obje sa Slippery Rock University.



Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page