top of page

Izložba “MAPPA DELL’ARTE NOUVA” u Veneciji – hrvatski umjetnici u kolekciji “Imago mundi” Luciana B

U Fundaciji Cini na otoku San Giorgio Maggiore u Veneciji , 31.kolovoza 2015. u 19 sati ,otvorena je izložba “Mappa dell’arte nuova”.

Rad Dubravke Kanjski i ostalih umjetnika , može se pogledati na web izložbi www.imagomundiart.com.


Za vrijeme zastoja utopije, napada na kulturnu baštinu, u trenucima rušenja imaginacije i znanja, Imago Mundi je umjetnički projekt Luciana Benettona, koji iz Venecije predstavlja cijelom svijetu umjetnost bez granica; umjetnost koja suzbija šutnju, svladava razlike i unapređuje civilizaciju.


Izložba “Mappa dell’arte nuova” objedinjuje radove koji dolaze iz preko 40 zemalja te predstavljaju 5 kontinenata; skoro 7000 umjetnika sa svojim umjetničkim djelima dimenzije 10x15 cm. Izložba se odvijala u isto vrijeme kad i 56.biennale umjetnosti i Film festival 2015, a bit Će otvorena do listopada 2015.godine.


Imago Mundi, pod pokroviteljstvom Fundacije Benetton Studi Ricerche, danas je demokratski, kolektivni i globalni projekt koji gleda ka novom horizontu u umjetnosti. Sjever, Jug, Istok i Zapad, povijesno suprotstavljene i podijeljene Zemlje sastaju se u ime umjetnosti. Do kraja 2015.-te bit će uključeno 100 zemalja i preko 20 000 umjetnika.


Imago Mundi promovira svoje sudionike preko kataloga, web stranice , tiska kao i izložbi u suradnji s privatnim i državnim institucijama iz cijelog svijeta.



Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page