top of page

Na skupnoj izložbi "Face to face" u Sarajevu

Imago Mundi, svjetska je kolekcija minijatura Luciana Benettona u kojoj se, među hrvatskim umjetnicima, nalazi i rad Dubravke Kanjski.

Izložba pod nazivom "Face to face" organizirana u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu u maju ove godine okupila je na jednom mjestu radove umjetnika koji dolaze iz država nastalih dezintegracijom Jugoslavije. Na toj izložbi predstavljeni su radovi umjetnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i sa Kosova, a njen prvotni cilj bio je da se na jednom mjestu predstave stvaraoci različitog umjetničkog izraza objedinjeni idejom jedinstva u različitosti.

Portal Bosanskog kulturnog centra piše:

"Face to Face", nova Imago Mundi izložba održat će se u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru od 9. do 28 maja 2017. Dijalozi, razmjena i mostovi su ideje oko koje su se okupili umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Izložba Imago Mundi zakazana je za 9. maj, Dan Evrope, u Sarajevu, gradu od ključne važnosti za evropsku i svjetsku povijest, gradu koji evocira sjećanja na bolne i žive rane. Polaže se nada u prevazilaženje granica, zatvaranje pukotina i stvaranje novih staza po kojima brodi kreativna energija tih skoro 900 umjetnika okupljenih u ime zajedničkog ideala ljepote.

Otvaranju izložbe će prethoditi okrugli sto koji će se održati u 12.00, a predvode ga Claudio Scorretti i Irina Ungureanu, a čiji je cilj razmjene ideja na temu savremene umjetnosti."


Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page