Dubravka Kanjski na izložbi Mediterranean routes u Palermu

U Palermu je 18. veljače 2017. godine otvorena skupna izložba autora zastupljenih u Imago Mundi collection Luciana Benettona.Ovog puta predstavljeni su autori iz zemalja vezanih uz Mediteran, dakle, i autori iz Hrvatske a među njima i rad Dubravke Kanjski. Izložbu je posjetilo izuzetno veliki broj posjetitelja iz cijelo svijeta.

Giornale di Sicilia povodom ove izložbe piše:

"Sredozemno more, drevno je raskrižje civilizacija, kultura i povijesti. Posvećena narodima ovog zajedničkog prostora, "Mediteranska ruta" je izložba zbirke Imago Mundi iz 19 zemalja koje graniče s Mediteranom, izložene u Palermu od 18. veljače do 10. ožujka u sklopu Biennala Archiepelago Mediterraneo na Cantieri Culturali Alla Zisa - Spazio Zac - Zona Arti contemporane.

Vode Mediterana, od ribara, trgovaca, vojnika i istraživača, od davnih su vremena mjesto susreta i križanja, spajanja i socijalizacije, sinonim za prosperitet i otvorenost za civilizacije rođene na njegovim obalama. Imago Mundi je odlučio posvetiti ovu novu izložbu Mare Nostrumu (Naše more, kako su Rimljani prozvali Mediteran) svim narodima koji dijele ovo more, ovu Kolijevku zapadne civilizacije: od Bliskog istoka, Palestine, Izraela, Sirije, Libanona, preko afričke obale, Egipta, Libije, Tunisa, Alžira i Maroka, do Europe - Portugala, Grčke, Turske, Španjolske, Francuske, Italije, Albanije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije."

"Mediteranska ruta" tako predlaže sliku Sredozemnog mora koje, unatoč dramatičnim događajima našeg doba, i dalje želi biti konstruktivni simbol nade, prilike, budućnosti i ljepote."


Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square