top of page

Samostalna izložba "Crvena pilula"


U petak, 2.listopada 2015. u 19 sati u Gradskoj galeriji u Crikvenici otvorena je samostalna izložba "Crvena pilula" slikarice i grafičarke Dubravke Kanjski.


Izložba se sastoji od pet cjelina kroz koje autorica pokazuje kako je razvijala ideju autoportreta posljednjih nekoliko godina.Početni impuls bio je instalacija/happening koji je prvi puta realizirala još davne 2006.-te godine.Kasnije se vratila temi na način da je izradila autoportret u linorezu, potom ga umnožavala i slagala u velike 2D i 3D kompozicije.


Temu je razvijala kroz tri ciklusa grafika – “100 lica jednog autoportreta”, “Selfies” i “Crvena pilula”,a povremeno i kroz druge tehnike .Na izložbi je zato predstavljen i friz crteža pod naslovom “Nestajanje/nastajanje”.


Samo otvorenje zamišljeno je kao razgovor s umjetnicom koja prisutne vodi kroz razvoj ideje i postav izložbe.Na kraju su publici ponudjene simbolične crvene pilule, aludirajući na izbor koji svatko od nas jednom mora napraviti, poput Nea iz kultnog filma Matrix.Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page